Navigatie

Vragen & Info

We proberen onze website natuurlijk zo duidelijk mogelijk te maken, en vragen onszelf altijd af: ‘Kan het nog makkelijker, kan het nog duidelijker?’ Toch kan het voorkomen dat je vragen hebt waarvan je het antwoord niet kon terugvinden. Kijk dan hieronder of deze erbij staat, want daar zijn de veelgestelde vragen voor. Is dat niet het geval, dan kun je natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen!

Vrije kilometers:
Met onze busjes rijd je 200 kilometer vrij per dag. (Bijvoorbeeld: voor een 10-daagse boeking krijg je 2000 km vrij). Verder rijden? Dan betaal je voor elke extra kilometer €0,19 cent (behalve bij de kilometervrije busjes).

Verzekeringen:
Al onze busjes zijn all-risk verzekerd met een eigen risico van €500,- per schadegeval. Daarnaast zit op alle bussen standaard een inzittendenverzekering.

Meerdere bestuurders:
Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn bestuurders van 18+ welke in het bezit zijn van een geldig rijbewijs standaard verzekerd. Zonder extra kosten!

Pechhulp onderweg:
Gaat er iets kapot onderweg? Of heb je het spreekwoord “een ongeluk zit in een klein hoekje” helaas zelf ervaren? Geen nood! Al onze auto’s en personenbusjes zijn voorzien van pechhulp. Eén telefoontje naar de pechhulp en je wordt zo snel mogelijk geholpen.

Kosten achteraf:
Schoonmaakkosten en tankkosten: Zorg dat je jouw busje weer netjes en met een volle tank inlevert. Maak het interieur eventjes schoon en haal het voertuig door de wasstraat. Vergeet dit niet, want anders worden er extra kosten in rekening gebracht. Boetes en schades: Schades worden bij het terugbrengen van je busje opgenomen. De kosten hangen af van de schade. Een boete komt vaak pas een paar weken later binnen, en wordt doorgestuurd naar de hoofdboeker.

Betaling:
Om je boeking definitief te maken vragen we een aanbetaling van 20% over het totaalbedrag. Deze aanbetaling betaal je meteen na het boeken met iDeal. Het resterende bedrag dient minimaal 7 dagen voor vertrek betaald te zijn. Voor het betalen van het restbedrag ontvang je van ons een factuur en een betaallink om met iDeal de betaling af te ronden. Dit restbedrag (inclusief borg) vind je ook in de officiële huurovereenkomst, die je uiterlijk de eerste werkdag na het boeken ontvangt.

Eigen risico & Borg:
Naast de betaling van de huur vragen wij €500,- borg per busje. De borg dient samen met het overige restbedrag minimaal 7 dagen voor vertrek betaald te zijn. €500,- is tevens het eigen risico per schadegeval voor al onze voertuigen.

Annulering:
Dit is afhankelijk van het aantal weken voor de begindatum van je boeking: Tot 7 dagen voor vertrek krijg je 80% van het totaalbedrag terug. Wil je je boeking annuleren in een periode korter dan 7 dagen voor het begindatum van je boeking? Dan krijg je helaas niets terug.

Bestemmingen:
Met onze voertuigen mag je de volgende landen bezoeken:
 
Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Zweden en Zwitserland.

Voor je Roadtrip

+

Is er een minimale periode waarin ik een auto of bus kan boeken?
Ja, GoRoadtrip hanteert een minimale huurperiode van 7 dagen. Wil je korter gaan, neem dan contact met ons op via info@goroadtrip.nl of telefonisch op: (+31) 13 744 00 64.

+

Ontvang ik na het boeken een boekingsbevestiging?
Wanneer je de boeking hebt afgerond, word uiterlijk de eerstvolgende werkdag je boeking in behandeling genomen en ontvang je de officiele huurovereenkomst. Gaat er iets mis tijdens de boeking? Neem dan contact met ons op via info@goroadtrip.nl of telefonisch op: (+31) 13 744 00 64.

+

Hoe weet ik dat mijn betaling goed is ontvangen door GoRoadtrip?
Na boeking en betaling ontvang je een boekingsbevestiging. Hier staat in aan welk bedrag je hebt voldaan. Gaat er iets mis tijdens de betaling? Neem dan contact met ons op via info@goroadtrip.nl of telefonisch op (+31) 13 744 00 64.

+

Is boeken en betalen veilig op GoRoadtrip.nl?
Dat is het zeker! Onze betalingen verlopen via IDEAL, dat gebruik maakt van veilig internetbankieren. Dit verloopt eerst via beveiligde servers van onze betalingspartner Mollie, zodat jouw geld goed terecht komt. Vervolgens maakt IDEAL gebruik van het betalingssysteem van je eigen bank, veiliger kan haast niet. Kijk voor meer informatie op www.ideal.nl. Daarnaast maakt GoRoadtrip gebruik van een beveiligde SSL verbinding. Hierdoor kunnen alleen wij de gegevens zien die jij invult en naar ons opstuurt. Je kunt een beveiligde SSL-verbinding herkennen aan het grijze sleuteltje voor de URL in Safari, of het groene sleuteltje voor de URL in Chrome. In het algemeen is het te herkennen aan https:// voor de website, waar dit zonder een SSL verbinding http:// is (zonder de aanvulling s dus).

+

Wanneer moet ik de borg betalen?
Ongeveer twee maanden voor vertrek ontvang je een link om het restbedrag via IDEAL te betalen. Dit bedrag is inclusief de borg en dient uiterlijk 14 dagen voor vertrek bij ons binnen te zijn.

Tijdens je Roadtrip

+

Welke landen mag je bezoeken met de huurauto?
Dat zijn er erg veel. Op alfabetische volgorde zijn dit: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Macedonië, Madeira, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Vaticaanstad, Zweden en Zwitserland.

+

Waarom mag je niet alle landen bezoeken?
Dit heeft te maken met de verzekering. Sommige landen worden door de verzekeringsmaatschappijen als onveilig bestempeld, en verzekeren de auto of bus niet als je deze landen bezoekt. Maak je daar een ongeluk of schade, dan zijn die kosten voor eigen rekening.

+

Krijgen we hulp in het geval van pech of schade?
Pech hulp geldt standaard voor alle auto’s en bussen van GoRoadtrip. Het verschilt per auto of bus of dit via de ANWB verloopt of via onze leverancier van de auto of bus. Dit leggen wij voordat je vertrekt duidelijk uit, en staat daarnaast ook in de Travel Guide beschreven. Hierin vind je ook andere informatie, zoals ‘hoe een Europees schadeformulier in te vullen’.

Na je Roadtrip

+

Wanneer krijg ik de borg voor de auto of bus niet of maar gedeeltelijk terug?
In geval van schade, diefstal of het niet schoon terugbrengen van de auto of bus kunnen we (een deel van) je borg inhouden. In geval van schade hangt het af van de kosten om de schade te repareren. In geval van diefstal ben je de gehele borg kwijt, maar het kan zijn dat je reisverzekering je hiervoor dekt, check dit dus goed! In geval van het niet schoon terugbrengen van de auto of bus brengen wij schoonmaakkosten in rekening. Voor schoonmaken rekenen we minimaal €25,-. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van de staat waarin de auto of bus wordt ingeleverd. Zorg dus dat je je auto of bus schoon en opgeruimd weer inlevert!

+

Hoe worden de extra gereden kilometers ( buiten het aantal vrije kilometers ) verrekend?
Met onze auto’s en busjes rijd je 200 kilometer vrij per dag. (Bijvoorbeeld: voor een boeking van 10 dagen krijg je 2000 km vrij). Wil je verder gaan rijden, dan betaal je voor elke extra gereden kilometer met een auto €0,13 en met een busje €0,17. Als je ook daadwerkelijk meer kilometers hebt gereden, dan houden we dit bedrag in van de door ons terugbetaalde borg. Dan hoef jij niet nog opnieuw dit bedrag aan ons te betalen. Dit bedrag vind je in de eindfactuur, die je ongeveer een week na inleveren van de bus per email ontvangt.

+

Hoe lang duurt het voordat ik de borg weer terugbetaald krijg?
Als je de auto volgetankt, schoon, zonder schade weer ingeleverd hebt krijg je de borg binnen een week na inleveren weer teruggestort op de rekening waarmee je de borg betaald hebt. In geval van schade kan dit langer duren, omdat eerst uitgezocht moet worden hoeveel het oplossen van de schade gaat kosten, en wie daarvoor aansprakelijk is.

+

Hoe werkt het betalen in geval van boetes?
Een boete komt vaak pas een paar weken later binnen, en zal dan doorgestuurd worden naar de desbetreffende hoofdboeker. Het bedrag van de boete inclusief €15,- administratiekosten dient na versturen binnen 5 werkdagen betaald te worden.

Klantenservice

+

Wanneer is de klantenservice bereikbaar?
Wij zijn altijd bereikbaar op ons emailadres info@goroadtrip.nl. Wil je telefonisch contact met ons op nemen, dan kun je ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 – 20.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.00 – 17.00 uur op (+31) 13 744 00 64.

Annuleren

+

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?
Je kunt je boeking annuleren door contact met ons op te nemen via info@goroadtrip.nl of te bellen met (+31) 13 744 00 64.

+

Hoeveel krijg ik terug als ik mijn boeking annuleer?
Dit is afhankelijk van het aantal weken voor de begindatum van je boeking: Tot 14 dagen voor vertrek krijg je 80% van het totaalbedrag terug. Vanaf 14 dagen tot en met 7 dagen voor vertrek krijg je 55% van het totaalbedrag terug. Wil je je boeking annuleren in een periode korter dan 7 dagen voor het begindatum van je boeking? Dan krijg je helaas niets terug. GoRoadtrip hanteert deze percentages, omdat wij afhankelijk zijn van de annuleringsovereenkomsten met onze leveranciers.